Kort Ninove: Forza gaat sociaal

De Ninoofse oppositiepartij Forza Ninove richt een sociale werking op, onder de naam ‘Forza Ninove Solidair’. Forza Ninove wil de helft van haar inkomsten – afdrachten van mandatarissen, lidgelden en de opbrengst van haar eetfestijn – gebruiken voor sociale acties. 

“Het idee ontstond na onze mondmaskeractie, waarvoor we heel wat dankbare reacties mochten ontvangen”, vertelt Forza-kopman Guy D’haeseleer. “Dit succes heeft er ons toe bewogen jaarlijks een aantal sociale acties op poten te zetten.”

Secretaris Dany Goessens, lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (het vroegere OCMW), werd aangesteld als coördinator. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws