Brand maakt gezin met vier kinderen dakloos

Een hevige brand legde op woensdag 6 mei een bungalow aan Kruis in Meerbeke (Ninove) in de as. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een elektrische barbecue, die vuur vatte. 

De brandweerzone Zuid-Oost werd opgeroepen en de lokale politie sloot Kruis tijdelijk af en leidde tijdens de bluswerken het verkeer om. Door het voorval raakten de getroffen bewoners in shock en werden ze opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie.

Het gezin – met twee minderjarige en twee volwassen kinderen – kreeg onderdak in een appartement van het OCMW, een noodwoning van de stad Ninove. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de bungalow is volledig vernield. Daardoor raakt het gezin met vier kinderen dakloos. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...