“Worstelen door lawine aan richtlijnen”

“Als stadsbestuur kwamen we de voorbije twee weken in een ware corona-storm terecht, met een lawine aan richtlijnen en te treffen maatregelen”, zegt de Ninoofse burgemeester Tania De Jonge. “Deze crisis zorgt voor enorme uitdagingen – op korte en lange termijn – maar het stadsbestuur staat klaar om die aan te pakken. Maar eerst wil ik mijn bijzondere waardering uitdrukken voor het werk dat onze mensen in de zorg, de winkels, bij de veiligheidsdiensten en politie, de administratie, communicatie en noodplanning en de technische dienst hebben geleverd. Daar mogen we trots op zijn.“

Zo contacteerde het Sociaal Huis niet minder dan 4.000 inwoners (!) om te horen of ze hulp nodig hadden. Maar het Ninoofse schepencollege gaat nog verder. Er wordt niet minder dan een miljoen euro uitgetrokken, om de coronacrisis aan te pakken. Daarmee moeten onder meer getroffen handelaars en ondernemers gesteund worden. De precieze werkwijze moet nog uitgewerkt worden. “Sommige zelfstandigen worden keihard getroffen door de crisis, anderen verdienen nu juist goed hun boterham”, aldus schepen voor lokale economie Alain Triest. “Bovendien moet een en ander gestroomlijnd worden met de steunmaatregelen van de federale en Vlaamse overheid.”

Door het vrijmaken van het noodfonds van 1 miljoen euro, klopt de financiële rekening van de stad Ninove niet meer. Er zal dus ook een budgetwijziging moeten komen, om een en ander financieel bij te sturen. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...