Street Art duikt op in Ninove

Op verschillende plaatsen en straten in het centrum van Ninove zijn kleurrijke kunstwerkjes van dieren opgedoken, aangebracht op elektriciteitskasten en -cabines, maar ook op de gevel van het Ninia parkeergebouw. Je kan ze ontdekken in onder meer de Centrumlaan, de Vuurkruisersstraat en de Geraardsbergsestraat.

Ongetwijfeld Street Art of ook ‚Äėstencil art‚Äô genoemd, met een duidelijke verwijzing naar de coronacrisis. De afgebeelde dieren zoals een eekhoorn, aap of neushoorn zijn uitgerust met een mondmasker. Wie er achter deze stencil art zit, is vooralsnog onbekend. Bij sommige staat wel de tag ‘Myra’, maar dat maakt ons niet veel wijzer. Integendeel.

Er zitten nogal wat ‚ÄėMyra‚Äôs‚Äô verborgen achter Street Art, zoals de Nederlandse Myra Klarman of de Amerikaanse kunstenaar Myra Greene. In nogal wat steden zijn anonieme kunstenaars actief, die hippe Street Art afleveren van uitzonderlijk hoog niveau. Kijk maar naar bijgevoegde foto‚Äôs.

Misschien komt binnenkort wel de… aap uit de mouw. Of in dit geval: vanachter het mondmasker vandaan! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...