OLV-campus Ninove opnieuw van start

Vanaf maandag 4 mei start de tijdelijk gesloten OLV-campus in de Biezenstraat in Ninove opnieuw met zijn radiologie-afdeling ‘medische beeldvorming’. “Patiënten kunnen opnieuw alle werkdagen terecht van 9 tot 16 uur”, vertelt woordvoerder Chris Van Raemdonck.

Dat is een opmerkelijk snelle réveil nadat het Ninoofse ziekenhuis drastisch moest ingrijpen na een zware corona-besmetting, die maar liefst 11 van de 19 patiënten op de Sp-afdeling voor behandeling en revalidatie had getroffen. “Het is precies door die drastische ingreep, dat we zo snel opnieuw van start kunnen gaan”, reageert Van Raemdonck. “Ondanks al onze voorzorgen, is het virus toch in onze campus geslopen. Het is duidelijk, dat we wetenschappelijk over de enorme besmettelijkheid van COVID-19 nog steeds te weinig weten. Maar we hebben de nodige lessen getrokken en willen absoluut de nodige service bieden, waarop de Ninovieter recht heeft.”

“We willen in de OLV-campus absoluut de nodige service bieden, waarop de Ninovieter recht heeft”

“Zeker in deze huidige crisis is andermaal gebleken, dat zorg dichtbij huis van essentieel belang is. We willen als ziekenhuis in Ninove absoluut aanwezig blijven, al beseffen we ook dat financiële middelen en mogelijkheden ontbreken om Ninove ooit nog uit te bouwen tot een soort klein Aalst. Binnenkort hopen we in ieder geval de ambulante zorg en revalidatie-afdelingen opnieuw te kunnen opstarten.” (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...