OLV-campus Ninove ontruimd wegens corona

Er is nogal wat belangstelling voor het OLV-ziekenhuis in Aalst, dat regionaal in het oog van de corona-storm zit. Maar Ninove telt ook een OLV-campus in de Biezenstraat. Worden daar ook corona-patiënten opgevangen? “Toch niet”, reageert woordvoerder Chris Van Raemdonck. “Alle zorg voor covid-patiënten wordt geconcentreerd op onze campus Aalst. Dat is ook logisch, want Ninove heeft geen spoedafdeling. Bovendien kun je zo middelen en mogelijkheden concentreren en optimaal inzetten en ook het medische materiaal maximaal benutten. Vandaar dat ook alle niet dringende en niet noodzakelijke consultaties, onderzoeken, behandelingen, ingrepen en procedures in Ninove werden geannuleerd,” aldus Van Raemdonck.

“Ninove beschikt wel over een Zorg- en Revalidatie-afdeling (SP) en een afdeling voor dialyse-behandelingen. We hebben een speciale afgesloten ruimte voorzien voor dialyse-behandelingen van niet gehospitaliseerde corona-patiënten. Zo hebben we al vier besmette patiënten, die regelmatig langskomen. Overigens wordt elke patiënt hier automatisch getest, ook als die binnenkomt met een gebroken been. Zo zijn we erin geslaagd campus Ninove volledig corona-vrij te houden.”

“De OLV-campus Ninove staat standby en startklaar als mogelijk derde triagecentrum”

Dat nobel streven werd dinsdag 14 april echter bruusk onderbroken, toen moest blijken – na bijkomende tests – dat zowel bij patiënten als personeel verschillende mensen symptomen vertoonden van Covid-19. Liefst 11 van de 19 patiënten bleken positief! “Hierop besliste het OLV-ziekenhuis om alle besmette patiënten over te brengen naar de campus in Aalst, de positieve personeelsleden in quarantaine te zetten en de gezonde patiënten in thuisisolatie te plaatsen”, aldus Van Raemdonck. De revalidatieafdeling in Ninove blijft voorlopig leeg.

Overigens laat burgemeester Tania De Jonge weten, dat de OLV-campus Ninove standby staat als mogelijk triagecentrum. “Het OLV-ziekenhuis, de stad en de huisartsen hebben daarover de nodige afspraken gemaakt, zodat we startklaar zijn mocht er – naast Geraardsbergen en Aalst – een derde triagecentrum nodig zijn”, aldus De Jonge. Voor de mogelijke uitbouw van zo’n derde triagecentrum viel de keuze op het oud politiekantoor. (ggm)

Het OLV-ziekenhuis, campus Ninove: totaal corona-vrij.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...