Modewinkels blij met uitstel solden

De zelfstandige modewinkels in onze regio zijn erg tevreden met de verschuiving van de solden van 1 juli naar 1 augustus. Dat laat hen toe een maand langer aan normale prijzen te verkopen. Tenminste als daartegen de corona-maatregelen versoepeld worden, iets waar heel wat zelfstandigen en ondernemers naar snakken.

De modewinkels waren vragende partij voor het uitstel “We zijn zeer tevreden”, zegt Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, de sectororganisatie voor zelfstandige modedetailhandel. Ook UNIZO toont zich opgelucht.De sluiting van non-food handelaars uitgerekend tijdens de beste omzetweken van het jaar, maakt dat winkeliers met uitzonderlijk hoge voorraden zitten en tegelijk geen inkomsten hebben. Dat alles, terwijl vaste kosten blijven lopen.

“Buitenlandse webshops worden op dit ogenblik niet gecontroleerd door de economische inspectie. Onaanvaardbaar”

Om het uitstel van de solden effectief te doen werken, vraagt UNIZO dat er extra streng wordt gecontroleerd op de eveneens mee opgeschoven sperperiode. “We pleiten ook voor extra controles op buitenlandse webshops die in ons land actief zijn”, benadrukt UNIZO-woordvoerder
Danny Van Assche. “Zij worden op dit ogenblik door de economische inspectie helemaal niet gecontroleerd op de naleving van de regels omtrent de sper- en soldenperiodes en verkoop met verlies. Wat onaanvaardbaar is.”

In dit verband vraagt UNIZO dat deze crisis wordt aangegrepen om een gelijk speelveld te creëren voor alle handelaars op Europees niveau, en dat zowel voor online als fysieke winkels.  (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...