Forza Ninove schenkt 7.000 euro mondmaskers

Alle mandatarissen van oppositiepartij Forza Ninove zullen hun zitpenningen voor de maanden maart en april – een bedrag van zo’n 7.000 euro – afstaan, om er mondmaskers van het type FFP2 aan te kopen voor de Ninoofse gezondheidswerkers.

“We hebben mogelijke leveranciers gecontacteerd, om dergelijke mondmaskers ter beschikking te stellen van onder meer Ninoofse rustoorden, thuisverplegers en iedereen die in aanmerking komt met besmette personen. We hopen hiermee ons steentje te kunnen bijdragen in deze moeilijke tijden”, aldus Forza-kopman Guy D’haeseleer.

Forza vindt het onaanvaardbaar dat gezondheidswerkers in rusthuizen en de thuiszorg in onveilige omstandigheden hun job moeten uitoefenen.

De gemeenteraad in maart was een ‘virtuele’ gemeenteraad: Enkel de fractieleiders van de diverse partijen, de gemeenteraadsvoorzitter en de algemeen directeur waren fysiek aanwezig in het stadhuis. De andere gemeenteraadsleden konden de gemeenteraad digitaal volgen via livestream. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...