Extra pc’s voor kansarme gezinnen

Bij het begin van de coronacrisis werden alle lessen opgeschort en begon de verplichte preteaching. Voor de middelbare scholen werd via Onderwijs Vlaanderen gezocht naar computers voor leerlingen die nog geen toestel hadden. Het lager onderwijs viel wat dit betreft uit de boot.

De stad Ninove lanceerde op 10 april een oproep om gebruikte laptops binnen te brengen. Rotary Ninove-Dendervallei slaagde erin in totaal ca. 65 PC’s tegen kansarmoede samen te brengen. De toestellen werden door enkele vrijwillige IT-ers volledig ge’refurbished’. De sociale dienst bekostigde nog eens 86 chromebooks voor de jongste leerlingen.

Tegen 1 mei zullen alle 147 gezinnen met kinderen die om sociale redenen geen PC hadden, volledig klaar zijn om de ‘preteaching’ binnen hun klasgroep te volgen. Schepen voor onderwijs Joost Arents: “Wij zijn blij dat we elk kind in een kansarm gezin een oplossing kunnen bieden. Zonder een goede samenwerking tussen verschillende partners was dit niet gelukt.”

Leerachterstand voorkomen

Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns:  “Het is van groot belang dat kinderen de lessen kunnen blijven volgen en zo weinig mogelijk leerachterstand  oplopen. Maatschappelijk werkers verdelen de laptops aan huis bij hun cliënten. Het ideale moment om ook nog eens te luisteren naar eventuele vragen en problemen.” Een knap initiatief! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...