Aantal besmettingen groeit – UPDATE

Je kan bezwaarlijk beweren, dat er in onze regio geen groeiend aantal maatregelen genomen worden om de coronacrisis in te dijken. Warenhuizen laten nog een beperkt aantal klanten tegelijk binnen, her en der worden winkelwagens voor elk gebruik ontsmet, bedienden van postkantoren raken niets meer aan van klanten, overal wordt met duidelijke aflijningen de anderhalve meter-regel gehanteerd, steeds meer inwoners dragen maskers en handschoenen.

Toch blijft het aantal besmette streekgenoten stijgen. Wat het aantal besmet verklaarde patiënten betreft geven de cijfers van Sciensano van vrijdag 3 april in onze regio de volgende aantallen aan: Ninove (73), Denderleeuw (33), Haaltert (44), Roosdaal (16) en Liedekerke (18). Dat zijn er alvast 35 méér dan drie dagen geleden. In Ninove is 1 op 526 inwoners besmet, in Denderleeuw 1 op 616.

Alle specialisten zijn het erover eens, dat het wérkelijk aantal besmette personen tien keer hoger ligt. Het wordt ook steeds nadrukkelijker duidelijk dat heel wat inwoners wel degelijk besmet zijn, maar helemaal niet de symptomen vertonen. Waardoor het gevaar iemand anders onbewust te besmetten eigenlijk veel groter is dan aanvankelijk ingeschat. Vooral omdat iemand zonder dreigende symptomen gewoon niet getest raakt. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...