14 april – Ninove: meer pv’s, meer besmettingen

Het wordt steeds duidelijker dat het wangedrag van jongeren in Ninove, die twee weken geleden het samenscholingsverbod negeerden en zich ernstig misdroegen naar de politie toe, zich vandaag laat voelen in een ongebruikelijk aantal besmettingen.

Volgens de laatste gegevens van Sciensano steeg het aantal besmette personen in Ninove in amper een week tijd met maar liefst 57, van 76 naar 133! Dat is nog niet dramatisch hoog, maar toch flink hoger dan vergelijkbare steden zoals Geraardsbergen (67 besmettingen) en Oudenaarde (89 besmettingen) en buurgemeenten zoals Denderleeuw (50 besmettingen).

Inmiddels treden de burgemeester van Ninove, Tania De Jonge, en de lokale politie steeds harder op tegen jongeren die spuwen of hoesten naar agenten toe. Het aantal pv’s is gevoelig gestegen. Sinds 16 maart stelde de politie meer dan 150 inbreuken vast tegen de corona-maatregelen! Tevens werd er voor een aantal personen een plaatsverbod opgelegd.

Burgemeester De Jonge houdt een pleidooi om samenscholingen niet op sociale media te gooien, maar meteen het nummer 101 te verwittigen. “Dit is de enige accurate manier om overtreders aan te pakken”, aldus De Jonge. Tot overmaat van ramp blijkt uit de nieuwste tests dat liefst 11 van de 19 patiënten en enkele werknemers in de OLV-campus Ninove in de Biezenstraat besmet zijn met Covid-19! Alle patiënten werden overgebracht naar de campus in Aalst, de overigen in quarantaine of thuisisolatie geplaatst. De revalidatieafdeling is voorlopig gesloten.

Voorlopig is de gemeente Roosdaal regionaal de beste leerling van de klas. In een week tijd vielen daar maar vier extra besmettingen te noteren, tot 22. (ggm)  

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...