11 april – Groei besmettingen zorgwekkend in Ninove

Je kan bezwaarlijk beweren, dat er in onze regio geen groeiend aantal maatregelen genomen worden om de coronacrisis in te dijken. Warenhuizen en voedingswinkels laten nog een beperkt aantal klanten tegelijk binnen, her en der worden winkelwagens voor elk gebruik ontsmet, bedienden van postkantoren raken niets meer aan van klanten, overal wordt met duidelijke aflijningen de anderhalve meter-regel gehanteerd, steeds meer inwoners dragen maskers en handschoenen.

Toch blijft het aantal besmette streekgenoten – vooral in Ninove – stijgen. Sciensano volgt voor de overheid de evolutie van de corona-besmetting op. Daarbij worden ook het aantal besmettingen per gemeente medegedeeld. Op 8 april steeg het aantal besmette personen in Ninove met 26 tot 102. Drie dagen later zijn er dat al 115! Het valt de voorbije dagen op, dat er duidelijk meer mensen en meer verkeer kan vastgesteld worden.

Op 8 april steeg het aantal besmette personen in Ninove met 26 tot 102. Drie dagen later zijn er dat al 115!

Andere gemeenten groeien minder fors: Denderleeuw van 41 naar 46, Affligem van 29 naar 31, Liedekerke van 23 naar 28 en Roosdaal – als beste leerling van de klas – van 18 naar 19. Alle specialisten zijn het erover eens, dat het wérkelijk aantal besmette personen tien keer hoger ligt.

Het wordt ook steeds nadrukkelijker duidelijk dat heel wat inwoners wel degelijk besmet zijn, maar helemaal niet de symptomen vertonen. Waardoor het gevaar iemand anders onbewust te besmetten eigenlijk veel groter is dan aanvankelijk ingeschat. Vooral omdat iemand zonder dreigende symptomen gewoon niet getest raakt. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...