Zes raadsleden sturen gemeenteraad

Het is een primeur en eens wat anders: een virtuele gemeenteraad in Ninove. Hoe werkt dat in de praktijk? Je laat in de raadzaal fysiek alleen de fractieleiders van alle partijen toe, de raadsvoorzitter en de algemeen directeur en de overige raadsleden konden de zitting digitaal volgen via een livestream van Ninofmedia. Er stonden maar twee punten op de agenda: de goedkeuring tot het houden van een virtuele gemeenteraad en de goedkeuring van de verlenging van voorlopige twaalfden Politie – begroting 2020. Alle andere punten werden uitgesteld tot een volgende vergadering.

De fractieleiders brachten ter plekke hun stem uit, de andere raadsleden werden één voor één door raadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten opgebeld… Dat liep niet altijd van een leien dakje. Sommige raadsleden moesten meer dan eens gecontacteerd, maar uiteindelijk werden beide agendapunten toch goedgekeurd. Bij het punt ‘Voorlopige twaalfden politie-begroting 2020’ onthielden de Forza-raadsleden zich, omdat de partij vindt dat er te weinig middelen gaan naar het Ninoofse politiekorps. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...