Witte vlag aan molens

Wie in Ninove toch af en toe eens ‘uit zijn kot’ komt, zal het beslist opgevallen zijn: aan tal van Ninoofse windmolens wappert een witte vlag aan de wieken. Hiermee uiten de molenaars hun respect voor het bewonderenswaardige werk dat dokters en verplegers in de zorgsector verrichten.

Een tijdje geleden hingen mensen al na een oproep massaal witte vlaggen uit hun raam om het zorgpersoneel en andere werkenden tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken.

Ninove telt drie molens: de ‘Wildermolen’ in Appelterre-Eichem (houten staakmolen), de ‘Molen ter Zeven Wegen’ in Denderwindeke (stenen bergmolen) en de ‘Fonteintjesmolen’ in Meerbeke (watermolen). (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...