Tania De Jonge voortaan parlementslid

De Ninoofse burgemeester Tania De Jonge is zopas Kamerlid geworden als gevolg van de nieuwe tijdelijke regering Wilmès II, naar aanleiding van de coronacrisis. Ze vervangt als tweede opvolger minister Alexander De Croo, die in lopende zaken ook Kamerlid was.

“Het is natuurlijk een droom die in vervulling gaat”, vertelt De Jonge. “Ik koester al heel lang die ambitie, maar heb er altijd net naast gegrepen. Maar het voelt natuurlijk ook wat vreemd aan, binnen de hele coronacrisis. De regering en het parlement zijn nu gefocust op één ding, namelijk het efficiënt aanpakken van die crisis. Uiteraard is dit een tijdelijke situatie.

Als Open Vld en Alexander De Croo in de toekomst geen deel meer uitmaken van de volgende regering, is de kans groot dat ik niet meer in het parlement zit. Ik ben dus fier en blij, maar niet uitbundig. Binnen de huidige crisis-situatie is dat ook niet gepast.”

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...