Ninovieter boekt succes met koortsscanner

Dirk Verdoodt uit Ninove werkt voor het bedrijf Avalasia, dat een nieuw systeem ontwikkelde waarmee automatisch de verhoogde lichaamstemperatuur van diverse mensen kan worden gedetecteerd. Avalasia is gespecialiseerd in beveiliging van bedrijven, waarin thermografie een belangrijke rol speelt om ongewenst bezoek te detecteren.

Ninovieter Verdoodt is al zo’n dertien jaar gespecialiseerd in thermografie. “Thermografie is ook nuttig bij spionage en contraspionage van en tussen bedrijven”, zegt Verdoodt. “Vandaar dat we ook thermische camera’s en afluisterapparatuur ontwikkelen. Maar de ontwikkeling van een nieuwe koortsscanner werd een overrompelend succes, sinds de coronacrisis toesloeg. Bedrijven willen namelijk vermijden, dat zieke werknemers zich onder gezonde collega’s begeven. In no time hebben we al zo’n zestigtal systemen over heel Europa geïnstalleerd.”

“In no time hebben we al zo’n zestigtal systemen over heel Europa geïnstalleerd”

Er is naar verluidt ook interesse vanuit Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Egypte. Ook het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft sinds kort zo’n scanner in huis. Het systeem werd aan de ingang geplaatst en kan de lichaamstemperatuur van diverse bezoekers tegelijk meten en dat vanop een afstand van vier à vijf meter! “We hebben dag en nacht gewerkt om het systeem zo snel mogelijk op punt te stellen”, zegt Verdoodt. “Dit is een maand in mijn loopbaan, die ik niet licht meer zal vergeten”. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...