‘Ninoverend’ voor álle Ninoofse handelaars

Voorlopig bestaan er in Ninove twee handelswijken – Rechteroever en Verenigde Handelaars Ninove (VHN) – die de Ninoofse handel willen promoten en middenstanders in de kijker zetten. Sinds enkele jaren gaan er echter steeds meer stemmen op, om àlle handelaars in het commerciële stadshart te verenigen in een nieuwe vzw.

“Die plannen worden steeds concreter”, vertelt VHN-woordvoerder Diether Nachtergaele. “Over twee maanden zouden we met een nieuwe vzw van start gaan.”

Voorzitter Pascal Carael (foto) van de vzw Rechteroever stelt concreet: “We hebben de nieuwe vzw ter griffie neergelegd en de statuten en nieuwe naam ‘Ninoverend’ zullen binnenkort ook in het Staatsblad verschijnen. Bedoeling op termijn is de bestaande handelswijken onder die nieuwe vzw-paraplu onder te brengen, zodat we Ninove op een grotere schaal en met meer budget, kracht en overtuiging via werkcomités kunnen promoten.”

“Bij deze omvorming worden niet alleen de handelaars, maar ook het stadsbestuur en de dienst Lokale Economie erg nauw betrokken. Financieel zullen we kunnen rekenen op solidariteitsbijdragen, maar ook op inkomsten uit allerlei initiatieven en op boetes en premies wegens onder meer leegstand of renovatie. Op jaarbasis hopen we te kunnen starten met een jaarbudget van 75.000 euro en dit gaandeweg uit te bouwen.”

Om die eerste omvorming mogelijk te maken wordt Pascal Carael de voorzitter van het nieuwe ‘Ninoverend’. Na de omschakeling kan dan een volgende voorzitter verkozen worden. Blijkbaar is het ook de bedoeling op middellange termijn een centrummanager aan te trekken, die door de stad zou betaald worden.

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...