Kort Ninove: Teledienst belt

“Honderden kwetsbare personen, gezinnen en ouderen worden persoonlijk opgebeld door medewerkers van het Sociaal Huis en ontmoetingscentrum De Fontein, om na te gaan hoe we hen kunnen ondersteunen”, vertelt schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns. De stad werkt hiervoor ook samen met Teledienst, Ninove Welzijn en Werkpunt vzw.

“De sociale diensten bellen onder meer Ninovieters op met een zorgdossier bij de stad, bezoekers van het ontmoetingscentrum, de bewoners van de service-flats, nieuwkomers…”. Ondertussen werd er ook een kaartje gelanceerd dat iedereen kan gebruiken om hulp aan te bieden bij zijn buren. Het kaartje kan je downloaden op www.ninove.be/verspreid-solidariteit-ninove. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws