Kort Ninove: inzamelpunt mondmaskers

Wie zelf mondmaskers maakt, maar niet weet hoe ze bij de mensen te krijgen die ze écht nodig hebben, kan terecht in een verzamelpunt in de gebouwen van de brandweer (Désiré de Bodtkaai 3, Hulpverleningszone Zuid-Oost, post Ninove). Ook wie nog ‘gewone’ mondmaskers heeft liggen (chirurgisch, FFP2/3), mag die daar  binnenbrengen van maandag tot vrijdag, van 8 uur tot 22 uur.

De stad haalt ze daar op en verdeelt ze onder collega’s die een mondmasker kunnen gebruiken, zoals de mensen die maaltijden bedelen aan huis. De stad vraagt wel de maskers thuis eerst nog te wassen op 60° en te drogen, om de verspreiding van het virus optimaal tegen te gaan. (ggm)

Info: Sociaal Huis (tel. 054 50 50 50), mail: permanentie@sociaalhuisninove.be

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Meer kort nieuws