Klateringen-medewerkster test positief

Woensdagnamiddag 25 maart ontving woonzorgcentrum Klateringen in Ninove de melding dat een personeelslid van het wzc positief testte op het coronavirus COVID-19. Het besmette personeelslid staat niet rechtstreeks in voor zorg aan de bewoners, maar toch werden alle familieleden van de bewoners op de hoogte gebracht. Tot vandaag werd bij geen enkele bewoner het Coronavirus vastgesteld. Van bij de aanvang nam het wzc alle voorgeschreven maatregelen volgens de richtlijnen van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. De kans op besmetting van een personeelslid naar een bewoner en omgekeerd, is daardoor maximaal beperkt.

Toch nam het wzc met met onmiddellijke ingang extra maatregelen. Bewoners worden voortaan twee keer per dag gemonitord op mogelijke verschijnselen van het virus. De afdeling van het personeelslid wordt maximaal afgesloten van de andere afdelingen. Het kapsalon wordt preventief gesloten tot en met vrijdag 4 april. Familie mag geen was meer naar huis meenemen, de interne wasserij behandelt deze kledij. Ook worden alle karren (voeding, kledij, materialen) ontsmet. Poetskarren blijven op de afdeling.

De extra maatregelen gelden minstens tot vrijdag 10 april en worden dagelijks geëvalueerd.  (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...