Jongeren dagen Ninoofse politie uit

De voorbije dagen moeten burgemeester Tania De Jonge en de Ninoofse politie vaststellen, dat heel wat jongeren uit de regio het samenscholingsverbod compleet negeren en zich ook ernstig misdragen naar de politie toe. Er wordt gespuwd en gehoest naar de ordediensten met de mededeling dat ze corona hebben. De burgemeester en de politie willen hard optreden. ‚ÄúDit gedrag is absoluut onaanvaardbaar,‚ÄĚ vindt burgemeester De Jonge. ‚ÄúJongeren beseffen onvoldoende, dat zij zelf besmet en ernstig ziek kunnen worden of de bron kunnen zijn van verdere besmetting.”

De politie stelde reeds meermaals pv‚Äôs op naar jongeren die groepsgewijs steeds opnieuw naar buiten komen. Burgemeester De Jonge overweegt om een plaatsverbod in te roepen en de betrokken jongeren hard aan te pakken. Ze doet ook een oproep aan de inwoners. ‚ÄúMerk je dat er een samenscholing is van gelijk wie, bel onmiddellijk 101. Gooi het niet op sociale media, maar verwittig de politie meteen. Zo kunnen we snel en accuraat ingrijpen. “

De politie heeft verschillende hotspots in het vizier, die voortdurend gecontroleerd worden. Maar de jongeren spelen een ‚Äď gevaarlijk – kat- en muisspel en verplaatsen zich regelmatig. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...