Ninove beleeft feesteditie Omloop Het Nieuwsblad

Omloop Het Nieuwsblad – de eerste WorldTour-wedstrijd op Europese bodem van een lange reeks – heeft dit jaar veel te vieren. Niet alleen gaat het hier om de 75ste editie, maar wordt de wedstrijd op een schrikkeldag gereden, met name op zaterdag 29 februari! En net zoals vorig jaar gaat de openingsklassieker van start aan ‘t Kuipke in Gent en krijgt de ongetwijfeld zinderende finale z’n ontknoping op de Onderwijslaan in Ninove. Opnieuw belooft het een zwaar, moeilijk parcours te worden met kasseistroken en versnellingen op de Vlaamse hellingen tussen Gent en Ninove. Het is zo’n omloop die van klassieke renners echte Flandriens maakt. Onderweg krijgen de renners liefst 13 hellingen en 9 kasseistroken tussen de kiezen. Na de klassieke aanloop via Zottegem en Zwalm, drie passages op het duo Haaghoek-Leberg, de kasseien in onder meer Mater, de Berendries, de Elverenberg, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg blijft er nog 13 km wedstrijd met als absolute finale de aankomst op de Onderwijslaan in Ninove! Rond 16.30 uur weten we dan wie zich de opvolger van Zdeněk Štybar mag noemen. Op vraag van de organisatoren heeft het stadsbestuur van Ninove een grasstrook op de Centrumlaan omgevormd tot een extra betonstrook. Zo wordt het zebrapad aan de rotonde makkelijker bereikbaar. Meteen is de aanloop naar de aankomst ook veiliger voor de renners. Het kindercarnaval wordt die dag vervroegd met inschrijvingen vanaf 9.30 uur, zodat de kinderstoet al kan starten om 12 uur met de kindershow in de sporthal om 13 uur. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...