Expo over 22 jaar Don Augustprijs

Nog tot zaterdag 8 februari kun je in het Oud Stadhuis van Ninove een tentoonstelling bezoeken over ’22 jaar Don Augustprijs‘, een initiatief van ‘De Prinsencaemere van Ninove’ (foto Huart). Deze expo schetst een beeld over ‘Keizer Don August’: wie was hij, waarvoor hij stond en hoe zijn naam aan een prijs verbonden raakte. Tot op de dag van vandaag bestaat er nog steeds het ‘Actiecomité Don August’ uit Polare, die erover waakt dat deze prijs elk jaar nog steeds in de geest van August uitgereikt wordt. De 22 winnaars krijgen elk een ruimte voor het winnende kostuum, hoed, attributen en trofee. Er komt ook een overzicht van filmpjes, gadgets, foto’s en krantenknipsels uit de voorbije 22 jaar. Prinsen spelen gids voor de nodige uitleg. Naast de expo staat een zogenaamde ‘Escaperoom’ opgesteld onder de titel: ‘Kenjde gau eskaperen ooëtj de komer van de Prinsjen?’ Inschrijven voor deelname kan door een berichtje via de Facebook-pagina. Info: donaugustprijs@gmail.com. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...