Aspelare steunt Benefiet Haïti

Dirk Van Iseghem en Sandra Renneboog uit Aspelare (Ninove) zamelden met hun kerstdorp 1.850 euro in voor Benefiet Haïti. Die organisatie verleent al tien jaar hulp aan kinderen in het armste land van het westelijk halfrond. Oprichter Geert Van Iseghem mocht, in aanwezigheid van burgemeester Tania De Jonge, een mooie gift van zijn broer Dirk in ontvangst nemen. Het doel van Benefiet Haïti is kinderen een opleiding te laten volgen naargelang hun talenten en mogelijkheden. Na de grote aardbeving in 2010 werkte Geert Van Iseghem (foto) als hulpverlener in Haïti. Sindsdien reist hij jaarlijks terug om er zijn projecten van dichtbij op te volgen. “Door politieke onrusten is de toestand in Haïti recent zo verslechterd, dat hulporganisaties de focus opnieuw moeten leggen op primaire behoeften zoals proper water, voedsel, kledij en onderdak”, vertelt Geert. “Particulieren, bedrijven, scholen of verenigingen kunnen hulpbehoevende gezinnen sponsoren door een maandelijkse bijdrage van 50 euro. Daarmee betalen we de woning, voeding en kledij.” Benefiet Haïti organiseert een eetfestijn op 15 en 16 februari in Herzele. Meer info via www.benefiethaiti.be of vzwbenefiethaiti@gmail.com. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...