Actie tegen huiselijk geweld

Het aantal klachten wegens huiselijk geweld blijft toenemen. Nog maar pas deed een vrouw uit Ninove haar verhaal in de media. Telkens ze wat later thuis kwam van werk of een uitje met vriendinnen, werd haar vriend agressief. De vrouw werd op de grond gegooid en door het huis gesleurd. Ze liep gekneusde knieën, schaafwonden en een geforceerde rug op. “Niemand verdient het om voortdurend in angst te leven”, zegt de vrouw. “Intrafamiliaal geweld is ontoelaatbaar en heeft een vernietigend effect op alle gezinsleden, zeker ook op opgroeiende kinderen”, vindt ook schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (foto). “Slachtoffers moeten daarbij vaak bij verschillende diensten steeds weer op dezelfde vragen antwoorden, waardoor ze afhaken.”
6B_VEERLE COSYNS
Vandaar dat Ninove deelneemt aan een samenwerkingsverband ‘Ketenaanpak Intrafamiliaal Geweld’ actief in drie sectoren: politie, hulpverlening en bestuur. Voortaan krijgen slachtoffers één aansprekingspunt. Alle dossiers worden voortaan doorgestuurd naar een multidisciplinair team, gespecialiseerd in de problematiek. Info: Sociaal Huis Ninove, tel. 054-50.50.50 – Mail: info@sociaalhuisninove.be (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...