Opnieuw kerstfeest voor eenzame Ninovieters

‘Wie toont er zijn hart?’ schreven we in augustus in Goeiedag, naar aanleiding van het feit dat organisator en raadslid Alain Triest het na 17 jaar niet meer zag zitten, om het jaarlijkse kerstfeest voor zo’n honderd eenzame Ninovieters opnieuw te organiseren. “We hebben ouders, schoonouders en andere familieleden die soms zorg en aandacht nodig hebben. Het wordt ons allemaal wat veel,” aldus Alain. En kijk. Er zijn nieuwe kandidaten opgedoken, om dit kerstfeest nieuw leven in te blazen. Met name Annemie Pessemier en Jean Pierre Baeyens hebben zich voorgenomen, deze organisatie op zich te nemen. Helaas niet meer dit jaar. “Zo’n kerstfeest vraagt makkelijk twee maanden werk en dat lukt dit jaar niet meer. Als we iets doen, willen we het goed doen”, aldus Annemie Pessemier. Toekomstig schepen Alain Triest en zijn vrouw Diane Sorgeloos willen de nieuwe organisatoren met raad en daad bijstaan in de voorbereidingen. “Inzake logistiek en het ophalen van mensen kunnen we nog een beetje helpen”, aldus Alain. Naar verluidt zijn er ook nog leden van de vzw De Vrienden, die een handje zullen toesteken. Vrijwilligers zijn nog altijd welkom, evenals sponsors en zaaluitbaters uit Ninove die hun steentje willen bijdragen. “We hopen dat we zaal Pax in Appelterre kunnen gebruiken, anders wordt het opnieuw de kantine van KFC Voorde-Appelterre aan de Molenveldweg”, aldus Annemie. Volgend jaar wordt er eveneens een eetfestijn of barbecue georganiseerd, om de nodige 5.000 euro te vinden om het kerstfeest te financieren. Info: 0475-806.329 – Mail: annemie_pessemier@hotmail.com. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...