Hof Ter Eycken stopt op piek!

Het nieuws slaat in als een bom: het toprestaurant Hof Ter Eycken uit Ninove, al jaren goed voor een Michelin-ster en minimaal 16 op 20 bij Gault&Millau, sluit in juni volgend jaar definitief de deuren. “De eigenaar verwacht dat we de belendende gebouwen in de voormalige stoeterij ook gaan uitbaten, maar daar vinden we gewoon het personeel niet voor”, reageert sterrenchef Philippe Vanheule (63).

Restaurant Hof Ter Eycken is sinds 1986 al 34 jaar een naam als een klok in Ninove en ver daarbuiten. Nog maar pas scoorde chef-kok Philippe Vanheule 16 op 20 in de meest recente Gault&Millau-gids, de beste score in de Denderstreek. Bovendien kan hij er ook al prat op gaan liefst 45 jaar achter het fornuis te staan en 25 jaar ononderbroken een Michelin-ster te halen.

De appel valt niet ver van de boom, want ook zonen Mathijs (28) en Thomas (29) koken al jaren in sterrenrestaurants. Maar, en nu komt het, vanaf volgend jaar nemen de broers Mathijs en Thomas Vanheule met hun partners Nathalie en Oshine Le Pavé over – een fraai gerenoveerde 17de-eeuwse vierkantshoeve aan de Meersestraat in Horebeke – van wielrenner Peter Van Petegem.

Pal in het hart van het parcours van de Ronde van Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad! Voor chef-kok Philippe het uitgelezen moment om de koksmuts definitief op te bergen, maar echtgenote Marita Van den Neste zal meedraaien in de zaak van haar zonen. Dat betekent een dramatische ommezwaai voor het gezin Vanheule, maar eentje waar met veel spanning wordt naar uitgekeken. Wordt zeker vervolgd! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...