Guy D'haeseleer: "Tot 20 doodsbedreigingen per dag"

Tijdens de jongste gemeenteraad in Ninove liet Forza Ninove-kopman Guy D’haeseleer zich plots ontvallen, dat hij tien tot twintig doodsbedreigingen per dag krijgt. Hiermee pareerde hij een hoog oplaaiende discussie over menselijkheid binnen de politiek. De gemeenteraad in Ninove kon donderdagavond 17 oktober niet doorgaan, omdat er onvoldoende raadsleden aanwezig waren. Schepen Wouter Vande Winkel kon de gemeenteraad om persoonlijke familiale redenen niet bijwonen. Door de krappe meerderheid van de huidige coalitie moest er minstens één raadslid van de oppositie aanwezig zijn, om voldoende in aantal te zijn. Maar zowel N-VA-raadslid Karolien De Roose als de volledige Forza-formatie stapten voortijdig op. Kritiek van burgemeester Tania De Jonge, dat de oppositie geen rekening hield met de diepmenselijke beweegredenen van Vande Winkels afwezigheid, viel bij Forza-kopman D’haeseleer niet in goede aarde. “Als je het hebt over diepmenselijke zaken, laat ik u dit zeggen”, reageerde D’haeseleer. “Zeker sinds de vorige verkiezingen krijg ik veel aanmoedigingen, maar ik denk dat ik dagelijks ook tussen de tien en de twintig doodsbedreigingen krijg. Gewoon omdat ik de kopman ben van Forza Ninove en omdat het ernaar uitziet dat in 2024 dat verderfelijke cordon eindelijk naar de prullenmand zal verwezen worden. Zelfs mijn eigen familie – mijn broers, mijn zoon – krijgen regelmatig telefoontjes of Messenger-berichten met haatboodschappen. Enkel en alleen omdat ze de broer of familie zijn van Guy D’haeseleer. Ook dat is diepmenselijk.” (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...