“Zwembad krijgt totale make-over”

Er komt blijkbaar een einde aan de jarenlange ellende bij het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) De Kleine Dender. “Als de Raad van Bestuur zich akkoord verklaart, komt er vanaf 1 september een nieuwe manager, om orde op zaken te stellen”, bevestigt ons schepen voor Sport Marc Torrekens (Open Vld). “Die moet intern de plooien gladstrijken, een structuur op poten zetten en opnieuw een gezonde sfeer creëren. Daarna wordt een nieuw diensthoofd aangesteld. Vermoedelijk tussen september en december 2020 gaat het zwembad dicht voor een totale make-over die ruim een miljoen euro zal kosten.”

1_MARC TORREKENS

Het gaat al jaren slecht bij het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) De Kleine Dender en dat op zowat alle niveaus. Reeds in 2010 doken de eerste klachten op van loskomende tegels. Naar verluidt door het ontbreken van uitzetvoegen. De voorbije jaren moest het zwembad herhaaldelijk sluiten of vroeger sluiten vanwege loskomende tegels aan muren en vloeren. Voorlopig vindt men er niets beter op, dan de gaten op te vullen met ‘egaline’. Niet bepaald esthetisch. De stad Ninove heeft namelijk een gerechtelijke procedure lopen tegen de aannemer, waarvan het resultaat ten vroegste eind 2020 en misschien pas in 2022 (!) zal duidelijk worden.
2B_RUDY CORIJN
Oppositieraadslid Rudy Corijn (Forza) – tevens lid van de raad van bestuur van het AGB – kaartte reeds herhaaldelijk problemen aan rond AGB De Kleine Dender. Zowel infrastructureel als intern. Die interne malaise wordt er met de jaren niet beter op. Gaandeweg is er sprake van ongeoorloofde praktijken bij het aanstellen van jobstudenten, klachten rond pesterijen en inbreuken op het arbeidsreglement. Personeel zou moeten aangeven of ze gesyndiceerd zijn, overuren kunnen niet vrij opgenomen, personeel zou zijn gsm met alle sms-berichten en opnames moeten tonen, evenementen moeten naar verluidt plaatsvinden zonder het vereiste materiaal. Een aangekondigde hoorzitting in april komt er niet.
NIET BLIJVEN AANMODDEREN
Voor het schepencollege van Ninove is het welletjes geweest. Schepen voor Sport Marc Torrekens: “We willen zo niet blijven aanmodderen. We hebben de hele problematiek in kaart gebracht en laten vanaf 1 september een nieuwe manager orde op zaken stellen”, kondigt hij aan. “Dat is een tijdelijke functie. Daarna willen we een nieuw diensthoofd aanstellen. Voor de toestand van het zwembad gaan we niet wachten op de gerechtelijke uitspraak. We hopen in vier maanden tijd (ca. sept-dec 2020) álle tegels in het zwembad te vernieuwen. Er is waterinsijpeling vastgesteld, dus er is ook nog kans op betonrot die moet aangepakt worden. Tegelijk hopen we ook nieuwe ramen te steken, de kassa’s te vernieuwen en installaties te moderniseren. Die hele make-over zal ruim over het miljoen euro kosten, maar we hopen een flink deel via gerechtelijke weg te kunnen recupereren.” (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...