KVK Ninove bouwt aan steviger structuur

De kersverse voorzitter van KVK Ninove, Patrick De Doncker (foto) – succesvol zaakvoerder van De Doncker NV – kijkt met veel belangstelling en ambitie naar het volgende voetbalseizoen.
3_DE_DONCKER_PATRICK2
De Doncker is geen groentje in de sector, loodste vroeger FCV Dender van derde naar eerste klasse en heeft er zin in. Hoe groot zijn die ambities eigenlijk? “We hebben alle reden om optimistisch te zijn”, reageert De Doncker. “Vooreerst hebben we na de promotie naar de derde amateur-liga onze spelerskern kunnen behouden én in elke linie kunnen versterken. Ik denk onder meer aan Kevin Van de Noortgaete (keeper), Kevin De Wannemaeker (verdediger), Steve Bael (middenvelder) en Junior Van Damme (spits). Natuurlijk willen we dit seizoen zo hoog mogelijk raken, maar je kan zoiets niet forceren. Bovendien moeten we de sterkte van onze concurrenten nog aftoetsen. Dat zullen we overigens gauw genoeg ondervinden, want onze eerste wedstrijden lopen tegen toppers zoals Wetteren, Brakel, Torhout en Overijse. Maar we werken aan een stevige structuur waarin we zowel de eerste ploeg, de dames als de jeugd sportief kunnen verbeteren. Ons sportief budget is met 10 procent gestegen en ik hoop nog extra sponsors te vinden. Bovendien willen we volop inzetten op de jeugd. Tenslotte spelen er maar liefst 350 jeugdspelers bij KVK Ninove. Dat moet uiteindelijk wel vruchten afwerpen.” (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...