Wie toont er zijn hart?

Het nieuws sloeg in als een bom: na 17 jaar verdwijnt het jaarlijkse kerstfeest voor eenzame Ninovieters in de voetbalkantine in Appelterre! “We worstelen al enige tijd met het idee, om te stoppen”, legt organisator en raadslid Alain Triest (Open Vld) uit. Samen met zijn vrouw trekken ze al jaren deze organisatie op gang. “We hebben ouders, schoonouders en andere familieleden die soms zorg en aandacht nodig hebben. Het wordt ons allemaal wat veel.”
Alle begrip daarvoor, maar waar gaat het hier eigenlijk om? Geeft de hele organisatie vzw De Vrienden er de brui aan? Helemaal niet! “Mijn echtgenote en ikzelf kunnen dit werk niet meer aan, maar onze tien tot vijftien vrijwilligers zijn zeker bereid verder te doen”, geeft Triest toe. “We zijn ook bereid mogelijke vervangers met raad en daad bij te staan. Dat is totaal geen probleem. Het is alleen een kwestie initiatiefnemers te vinden, die zich met kerstdag willen inzetten.”

Welaan, dan. Wat hebben we dus nodig? Twee man die de organisatie van dit evenement willen overnemen. En iets dat zo’n 5.000 euro opbrengt, want zoveel kost dit initiatief. Komaan Rotary, sportclubs, Davidsfonds, Kontent, Scouts, Chiro, brandweerlui, koren, concertorganisatoren… laat u niet kennen! Wie wil voor honderd eenzame Ninovieters een kerstavond regelen? Mensen die vaak niemand hebben en met Kerst de eenzaamheid verbijten. Is Kerstmis geen dag, dat we ook aan de minder gefortuneerden onder ons mogen denken? We zoeken twee mensen met een hart op een bevolking van 39.000 zielen. Die moeten we gewoon vinden! Voor alle ideeën en voorstellen, contacteer 0475-806.329. Let’s do this! (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...