Savooifeesten gaan ‘Love Boat’ achterna

De tweejaarlijkse Savooifeesten aan het plein langs de Savooistraat in Ninove staan dit jaar in het teken van cruises en ‘Love Boat’. “Zo’n 70 organisatoren en vrijwilligers zullen op zaterdag 31 augustus uitgedost zijn als matrozen, zeelui, cruise-passagiers en piraten”, lacht woordvoerder Karolien Waegeman. “We verwachten van onze bezoekers, dat ze zich eveneens in het cruise-thema zullen uitleven. Ik denk wel dat het een dankbaar thema is.” Zowel het plein als het podium zullen helemaal in de sfeer van een cruise-schip worden versierd. Vanaf 16 uur kunnen gezinnen en kinderen zich uitleven in dans en animatie. Vanaf 18 uur zijn de volwassenen welkom. “We zorgen voor cruise-aangepaste artiesten en songs, mensen zullen uitgenodigd worden aan de ‘Captain’s table’, er zijn leuke Kiss Cams en vanaf 22 uur begint het Bal Populaire!”, aldus Waegeman. De Savooifeesten zetten eveneens in op duurzaamheid, met voor het eerst herbruikbare bekers. Traditiegetrouw blijft dit tweejaarlijkse evenement gratis. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...