VERKIEZINGEN: Dit zijn onze kanshebbers

De voorbije verkiezingen hebben het ook al aangetoond en binnenkort zal het op 26 mei niet anders zijn: het aantal kandidaten uit Ninove en Denderleeuw die een reële kans maken om verkozen te worden op de lijsten van de Kamer van volksvertegenwoordigers, het Vlaams én het Europees Parlement is beperkt. We stippen enkele kanshebbers aan.
Vlaams Belang-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement en stemmenkanon Guy D’haeseleer kan moeilijk naast een zetel grijpen. Toch liet hij even verstaan te twijfelen, om die voortrekkersrol op zich te nemen. “Omwille van gezondheidsredenen heb ik m’n beslissing even in beraad gehouden”, aldus D’haeseleer. “Maar ik ben een loyale partijsoldaat, vandaar. Wat niet belet, dat ik me blijf focussen op Ninove.” Hij leidt een jonge ploeg, waarin Kristof Slagmulder uit Denderleeuw op de derde – verkiesbare – plaats staat. Slagmulder deed al ervaring op als medewerker van Europarlementslid Philip Claeys. Voor de sp.a is de huidige burgemeester van Denderleeuw Jo Fonck lijstduwer. Fonck liet – met zijn collega uit Ninove Tania De Jonge – al meermaals verstaan, dat de Denderstreek met Denderleeuw en Ninove gebukt gaan onder typische ‘verstedelijkte’ problemen, maar er vanwege de regering en het Gemeentefonds niet de nodige budgetten voor krijgt. “De financiële criteria moeten dringend herbekeken worden”, aldus Fonck, die dat hoopt te bereiken door een mandaat in Brussel.
WAT DOET GROEN?
De partij Groen zit in een positieve flow en daarvan hoopt OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer uit Ninove als vierde kandidaat voor de Kamer de vruchten van te plukken. Normaal is de vierde plaats een moeilijk haalbare kaart, maar Groen zet zich volledig achter zijn kandidatuur. De Dobbeleer draait al 15 jaar mee in de lokale politiek en kent een uitstekende reputatie als campagneleider en onderhandelaar. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...