Paarden als heilzame therapie

Luna Straetmans (21) uit Ninove maakt een goede kans, om op woensdag 8 mei uitgeroepen te worden tot ‘Student-Ondernemer van 2019’ bij de Gentrepreneur Awards. Haar website en bedrijfje ‘World of Dreyma’ koppelt paardenrevalidatie aan positieve therapie voor ex-gedetineerden. Zowel een gedurfde als originele aanpak, die inmiddels al resultaten geeft. Haar motto: “Iedereen verdient een tweede kans: paarden, maar ook mensen.”
Het hele opzet doet fel denken aan de reeds met lof overladen film ‘The Mustang’ – met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol – wat een ‘poëtisch gevangenisdrama’ wordt genoemd over een gewelddadige gedetineerde en zijn paard. Luna heeft persoonlijk ervaren, dat paarden een heilzame werking hebben op mensen met problemen. Zelf lijdt ze aan borderline, ADD, posttraumatische stressstoornis en hoogsensitiviteit, raakte zwaar in de put maar kwam er bovenop dankzij haar paarden. “Ze geven me nieuwe energie en levensvreugde”, aldus Luna. “Paarden kunnen bijvoorbeeld ex-gedetineerden helpen reïntegreren in de maatschappij en je verantwoordelijkheidsgevoel herstellen.”
INSPIRATIE VOOR ANDEREN
Ze studeert haar derde jaar Criminologische Wetenschappen in Gent en wil haar bachelor-proef volledig op de therapie enten. “Mijn paarden hebben al een ex-gedetineerde aan vast werk geholpen”, zegt ze met veel overtuiging. “Zo kan ik een inspiratie zijn voor anderen en de wereld beter maken.” Duimen maar! Info: 0479-228.084 – Web: https://worldofdreyma.be. (ggm)

Georges Gielen schrijft en fotografeert al dertig jaar voor diverse kranten en weekbladen. Hij werkte jarenlang als eindredacteur voor de krant 'Het Nieuwsblad'. Bij de uitgeverij Lannoo publiceerde hij diverse reisgidsen over Zeeland, de Elzas en 'Logeren in een Stiltehotel'. Sinds 1987 maakt hij reportages voor magazines als 'Feeling', 'Grande', 'Elle', 'Plus Magazine' en nu dus ook 'Goeiedag'.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com