Verwendag voor Lyme-patiente Annelore Vercammen

Bednet, de organisatie die langdurig of chronisch zieke kinderen synchroon internetonderwijs aanbiedt, nodigde alle lagere en middelbare scholen uit om op vrijdag 4 maart ’16 in pyjama naar school te gaan. Om zo langdurig zieke kinderen en jongeren, die niet naar school kunnen, een hart onder de riem te steken.

Ketnet & MNM verleenden hun medewerking en zetten deze Pyjamadag mee in de kijker. Eén van de gezichten van de actie is de 19-jarige Annelore Vercammen uit Outer. Zij werd tijdens de ochtendshow van MNM, in aanwezigheid van haar klasgenoten, uitvoerig in de bloemetjes gezet. MNM-dj’s Peter Van de Veire en Julie Van den Steen presenteerden samen met acteur Bart Verbeke op vrijdagochtend live vanuit haar klas in het Sint-Aloysiuscollege.

Twee jaar geleden werd Annelore erg ziek. Onderzoek wees uit dat ze de ziekte van Lyme heeft. Dit is een complexe ziekte met een onvoorspelbaar verloop en met vele uitingsvormen. Bij Annelore uit zich dit in extreme vermoeidheid, heel veel spierpijn, concentratieproblemen, het regelmatig wegvallen van vooral het korte termijngeheugen en hartproblemen. Zij zit momenteel in haar laatste jaar latijn-wiskunde en is vast besloten om, met behulp van een speciaal programma dat de school met Bednet heeft opgesteld, deze richting af te maken. Concreet werd haar zesde jaar secundair gesplitst en volgt ze met behulp van de webcam en de computer de lessen van thuis uit. Vorig schooljaar werkte ze met succes een deel van haar vakken af en dit schooljaar volgt de rest zodat ze eind juni kan afstuderen.

Meer info: www.bednet.be

Topartikels editie Ninove-Dender