Voorstelling aan de mysterieuze beddepisserskapel in Lieferinge

75 kunstenaars verlenen hun medewerking aan de Artiestentoer van de stad. Op 23 plekken, verspreid over bijna alle deelgemeenten, presenteren ze kunst en cultuur. In Lieferinge wordt op 2 en 3 mei een voorstelling opgevoerd aan de mysterieuze beddepisserskapel.

Zoals pop-upshops en pop-uprestaurants doet ook de kapel mee aan deze hype. Maar er is meer. Er wordt een performance, theater en livemuziek opgevoerd waarbij een ongeneeslijke bedplasser ter plekke miraculeus geneest met behulp van de aanwezigen, maar vooral met het drieste ingrijpen van een levensechte heilige. Hier geen trucjes van de foor of nepgenezingen : alles gebeurt open en bloot voor de ogen van het publiek.

Dit mirakelspel wordt drie keer opgevoerd in het pop-upbedevaartsoord van Lieferinge. Op zaterdag 2 mei om 15 uur en op zondag 3 mei om 11 uur en om 15 uur. Wie de wegwijzers volgt, vindt de kapel een beetje buiten het dorp.

Alle info over Artiestentoer 2015 vind je op www.ninove.be , een gratis toerplan is te verkrijgen in het oud stadhuis.

Topartikels editie Ninove-Dender