Tussentijdse herstelling N28 in Neigem

In afwachting van de volledige herinrichting van de gewestweg N28 te Neigem wordt in het najaar van 2013 of in het voorjaar van 2014 een tussentijdse herstelling uitgevoerd, gezien de staat van de rijweg en het fietspad. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&V) van minister Crevits (CD&V), Vlaams minister voor mobiliteit en openbare werken.

Eind 2013 start de studie voor de volledige heraanleg van de doortocht in Neigem aan de N28. De studie werd in juni aanbesteed en dient nog gegund te worden. De studie zal ongeveer twee jaar in beslag nemen.

De heraanleg omvat nieuw fiets- en voetpaden en de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel.  De uitvoering van de werken is ten vroegste voorzien in 2016. In afwachting zal de rijweg tussentijds hersteld worden door middel van een laag asfalt.

Het totaalproject wordt geraamd op 3.3 miljoen euro. Het Agentschap Wegen en Verkeer draagt 1.6 miljoen euro, de stad Ninove 400.000 euro en Aquafin 1.3 miljoen euro.

‘Ondanks het tijdelijke karakter, zullen deze werken de veiligheid en het rijcomfort op de Halsesteenweg gevoelig verhogen’, aldus Cindy Franssen.  ‘Dit tijdelijke herstel moet de weg weer in goed berijdbare staat maken in afwachting van de volledige heraanleg.’

Topartikels editie Ninove-Dender