Merchtem United klopt de Leeuwkens maar onzekerheid over promotie blijft!

Meer dan tweehonderd supporters passeerden langs de kassa voor het duel tussen Merchtem United en de Leeuwkens Teralfene B in de tweede ronde voor het aanduiden van een bijkomende stijger naar 3de provinciale. United won, na verlengingen met 4-2, maar voorzichtigheid blijft geboden. Zelfs bij de KBVB weet men momenteel nog niet zeker hoeveel bijkomende stijgers de kampioenen zullen vergezellen!

Fusies, niet willen promoveren, hernemen in vierde provinciale, geen extra stijgers naar het nationaal voetbal, kortom een resem als-als-als en pas op het 25 mei zal hierover definitief uitsluitsel zijn. Voor drie bijkomende klimmers is er wel zekerheid en dus wacht United nog een volgende ronde op donderdag 18 mei, thuis tegen Kraainem B.

MU vierde de zege alvast met het nodige feestgedruis. Trainer Wim D’hondt neemt afscheid van de club en de nieuwe roergangers Gunther Carleer-Joël Van Den Driessche waren getuige van het prangend duel. Het was slecht begonnen maar een 0-2 werd na 120 minuten omgebogen in 4-2 winst! Na een geweldige gelijkmaker van Niels Van den Bossche scoorde Robbe Iwens de bevrijdende treffers in de verlengingen. Finaal zorgden dus ook de spelers voor vuurwerk nadat supporterclub Ultras dat al had gedaan bij de aftrap! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk