Aperitiefconcert K. Harmonie Sint-Cecilia, voor herhaling vatbaar!

Op zondag 16 april pakte de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit met een aperitiefconcert en dat werd fel gesmaakt, zowel door de muzikanten als het publiek. Net als de jonge muzikanten – “de jeugd” – maakten ook de volwassenen, zeg maar de routiniers, hun opwachting.

De dirigent van het instaporkest, Tom Couck, stak van wal met het aankomend talent. De Opwijkenaar kreeg de zaal helemaal mee op de manier waarop hij die jonge garde door een half dozijn nummers loodste met daarbij mooie uitvoeringen van onder meer “Raindrops keep fallin’ on my head” en “Pokerface.”

Bart Van Neyghem, die incognito (weggestopt achter zijn tuba) meespeelde met het jeugdig geweld, dirigeerde daarna de “grote harmonie” door een erg gevarieerd repertoire. Van Neyghem leeft volledig met de muziek mee en geeft zich helemaal op zijn podium. Die aanstekelijkheid zorgt ook voor schwung bij de muzikanten en gelukkig is het schavotje waarop de dirigent staat niet te groot of Bart zou zelfs iemand uit de zaal halen om mee te dansen!

Als apotheose namen de jeugdmuzikanten plaats tussen ervaren muziekmakers en samen brachten ze een denderde versie van “Anton aus Tirol.”

Er viel ook wat te vieren want voorzitter Jules Seghers kreeg een attentie voor drie decennia als president van de muziekmaatschappij. Op het einde van de maand komt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia ook naar buiten met de traditionele meirondgang in het centrum van Merchtem. Afspraak daarvoor op zondag 30 april. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk