Siccard Boys wint derby op Cristal Boys

Er zijn in het Merchtemse voetbal  niet alleen de burenduels tussen Merchtem United en Den Boskant Peizegem, maar ook bij de KAVVV op zaterdag wordt regelmatig een derby afgewerkt. In de 2de afdeling A van het amateurverbond voetballen Siccard Boys en Cristal Boys A.

Eerstgenoemde club is waarschijnlijk de oudste Merchtemse vertegenwoordiger in het verbond, maar dit seizoen had de Siccardmannen het toch moeilijk om een volwaardig elftal op de been te brengen. Ze gaven in de aanvangsfase van de competitie drie keer forfait, maar door een reglementswijziging bij de bond, kregen ze nog een ultieme kans. De blauwen beten door en boekten nu hun tweede zege en dat nota bene op Sleeuwagen tegen Cristal.

Jarno Van Cauter scoorde al vroeg het enige doelpunt in dit treffen, doch deze driepunter zal voor de Siccard Boys waarschijnlijk niet volstaan om de degradatie te ontlopen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk