Dader diefstallen kerkhof gevat

Het kerkhof van Merchtem werd de laatste tijd getroffen door een golf van diefstallen. De dader ging er vandoor met grafbeeldjes en bloemen. Via alerte burgers en camerabewaking kon de dader worden gevat. DIe bekende en heeft al een aantal beeldjes terug gegeven. Burgemeester Mast legde hem een plaatsverbod op. Als hij/zij dit verbod overtreedt wordt hij bestuurlijk aangehouden en krijgt hij een flinke GAS-boete.

De gemeente had al maatregelen genomen. Zo werd een camera geplaatst en kan je het kerkhof enkel nog betreden via de zijingang aan de parking.

Ondertussen kunnen slachtoffers van de diefstallen contact opnemen met Chris Van den Bossche, algemeen directeur bij de gemeente, via e-mail (chris.vandenbossche@merchtem.be) of telefoon (052/381185). Je kan dan een afspraak maken om de beeldjes te bekijken en je eigendom te recupereren.

Foto enkel illustratief

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...