Brussegem kermis op nieuwe locatie

Het nieuws dat de Pinksterkermis weer moest uitgesteld worden, kwam hard aan in Brussegem. Maar kijk, Brussegem Herleeft heeft een nieuwe programma klaar voor kermisdagen op 27, 28 en 29 augustus. Met foorkramers, met sport, met muziek … maar zonder jaarmarkt. Het was te kort dag om die nog tijdig georganiseerd te krijgen. Maar zelfs dan oogt de kermisaffiche bijzonder fraai.

De late editie van kermis gaat ook door op een nieuwe locatie: in en rond de gemeentelijke feestzaal tussen Rinkeling en Thermae Sports. Brussegem Herleeft wil de activiteiten zoveel mogelijk buiten organiseren maar mocht het weer echt tegenvallen dan biedt de feestzaal een mooi alternatief.

De quiz op vrijdagavond 27 augustus rekent op een 30 tot 40 deelnemende ploegen. Zo snel als mogelijk inschrijven (zie info onderaan) is de boodschap. Dat geldt trouwens ook voor de rommelmarkt op zaterdagvoormiddag. De organisatoren voorzien een 50-tal standhouders. Om 10 uur worden ook het zomerterras en de kermis geopend. Nieuw is dat er ook botsauto’s zullen staan op het plein van de gemeentelijke feestzaal.

Om 15 uur is er het eerste Brussegems kampioenschap fietsen op rollen. Er wordt gekoerst in ploegen van vier. De organisatoren rekenen vooral op Brussegemnaren maar ook op ploegen van jeugd- en sportverenigingen uit Groot-Merchtem. Vanaf 19 uur is er op het podium muziek. Eerst brengt ABBA4U een bloemlezing uit het rijke ABBA-repertoire. Daarnaast is het aan de funky muzikanten van RFF (Replay Fast Foreword) en DJ Joost mag de avond muzikaal afsluiten.

Op zondag wordt al vroeg gestart met de mountainbike. Er wordt een nieuw parcours gereden, over 30 en 50 km. Ook hier moet je vooraf inschrijven. Om 8 uur gaan de kermis en het zomerterras open. Om 11 uur zorgt De Herleving voor een aperitiefconcert en om 12 uur wordt de fakkel overgedragen aan de Kaatsers die voor een zomerterras en een dartstornooi zorgen.

Inschrijvingen graag via Brussegemherleeft@outlook.com

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...