Tweede update: chauffeur was niet onder invloed

De 65-jarig chauffeur was een man uit Meise. Het driejarige meisje dat overleden is was van Opwijk. Na het ongeval werd bij de man een alcohol- en drugsproef gedaan die beide negatief waren. “De bestuurder was dus niet onder invloed op het ogenblik van het ongeval. Hij kon evenwel nog niet verhoord worden,” deelt het parket van Halle-Vilvoorde mede.

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze oorzaak van het ongeval te bepalen. Deze begaf zich snel ter plaatse en hij deelde intussen telefonisch zijn eerste bevindingen mee. Gezien de slechte weersomstandigheden en het feit dat de bestuurder pas meters verder tot stilstand is gekomen, valt het voor de deskundige echter zeer moeilijk te achterhalen wat de precieze snelheid was op het ogenblik van de aanrijding.

Het parket heeft ook een wetsdokter aangesteld om informatie in te winnen over de toestand en medische voorgeschiedenis van de bestuurder, om na te gaan of hij onwel is geworden.

De politie zet nu het onderzoek verder, om te achterhalen of het om een vluchtmisdrijf dan wel om een noodlottig ongeval gaat.

Eerste update

Omstreeks 15 uur was er een ongeval waarbij een kind ernstig verwond werd aan de kermisattractie Octopus. Een bestuurder reed tegen hoge snelheid – zo verklaren ooggetuigenen – tegen de kermisattractie, werd weggeslingerd en verwondde daarbij een kindje. Het kind, een meisje van drie uit Lebbeke, werd nog gereanimeerd maar overleed op weg naar het ziekenhuis.

Eerst werd er van uitgegaan dat de bestuurder (een man van 65) vluchtmisdrijf pleegde. Hij reed door, raakte nog een aantal geparkeerde wagens en kwam tot stilstand in een tuin op het kruispunt van de Stationsstraat met de Spiegellaan. Er wordt nu van uitgegaan dat de man onwel is geworden of eventueel een hartaanval of epilepsieaanval zou hebben gekregen. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies aan de hand was.

Burgemeester Maarten Mast heeft overleg gepleegd met de foorreizigers en vandaag zou er geen muziek meer gedraaid worden op de kermis.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...