De kop is er af (bekijk ons filmpje)

Zaterdag werd Merchtem kermis officieel geopend met een parade van de Merchtemse Steltenlopers. Die hadden – na meer dan een jaar coronacrisis – er duidelijk zin in. De groep was op volledige sterkte en de publieke opkomst én appreciatie waren groot.

Er werd geapplaudisseerd en kinderen en nieuwe Merchtemnaren keken met grote ogen naar die mannen en vrouwen op hun blokjesski’s en stelten. De muzikanten trommelden en bliezen hun longen uit hun lijf. Dat deden ook de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia die het openingsconcert speelden. Eindelijk kermis en eindelijk weer naar buiten voor een coronaveilig feestje! Deze (zondag)voormiddag was het de beurt aan Koninklijke Muziekvereniging Concordia om het aperitiefconcert te spelen.

Een minder prettig nieuwsje: op het einde van de steltenlopers parade viel Koen Daelemans, zoon van de voorzitter, van de hoogste stelten (meer dan vier meter onder de voet). Wij wensen Koen een spoedig herstel.

Geniet mee van het filmpje als je er zelf niet bij kon zijn. Vergeet niet om Geuzeneuze en de tentoonstelling van de Heemkring over KHO Merchtem een bezoekje te brengen in het August De Boeckhuis.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...