Kermis met mondmasker en gratis drankjes

Wie kijkt er niet uit naar een ‘normale’ kermisweek? Woensdag 28 juli stelden het gemeentebestuur en het jaarmarktcomité de affiche voor Merchtem Kermis 2021 voor. Het wordt een kermis met mondmaskers op jaarmarktdag en enkel zittende toeschouwers voor de vele concerten die gepland zijn. En … met gratis drankjes op de openingsdag, zaterdag 14 augustus. De gemeente geeft een rondje. Alle zittende klanten op de caféterrasjes krijgen een pintje of een frisdrank aangeboden.

Geen corrida

Zaterdag wordt de openingsdag want de organisatoren van de corrida slaan een jaartje over omwille van de covid risico’s. De opening van kermis krijgt echter een primeur: een openingsstoet met de Merchtemse Steltenlopers om 18 uur, gevolgd door het openingsconcert door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia om 19 uur. Om 21 uur is er een optreden van de Belpopband.

De hoogtepunten van zondag zijn het aperitiefconcert van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia (12 uur) en het optreden van Jo Vally met live band (21 uur). Maandag wordt afgesloten meg een optreden va de Big Bounce Band (20 uur).

Dinsdag is dé grote dag. De jaarmarkt zal plaatsvinden met de nodige beschermingsmaatregelen: iedereen moet een masker dragen en op drukke punten wordt eenrchtingsverkeer (voor voetgangers) ingevoerd.

Geen Stoofstraatkermis

Woensdag is marktdag. Om 10 uur is er de verkoop van achtergelaten fietsen en in de namiddag (15 uur) is er een kaatslutte Brussegem-Grimminge op de parking in de Dendermondestraat. Op donderdag is er geen Stoofstraatkermis (covid!) maar op de Krekelendries is er een optreden van Gene Thomas (20 uur) en The Knightriders (21 uur). Op zaterdag is er een optreden van Rico Zoroh Band met gastvedette Sergio en kan er gefuifd worden met DJ Joost.

Op zondag tenslotte is er een afgeslankt muziekfestival om 14.30 uur (niet alle verenigingen zijn klaar om op te treden) en wordt de kermisafgesloten met een corona veilige versie van de Houten Ballekensworp.

Voor alle optredens geldt dat de toeschouwers moeten zitten en alle activiteiten en cafés moeten om 01 uur afgesloten worden (deze laatste is een maatregel van de hogere overheid). Het aanwezige sanitair moet geregeld ontsmet worden. Dat wordt overgelaten aan een uitbater die 50 cent per WC-beurt zal aanrekenen. Verder rekent het gemeentebestuur op de verantwoordelijkheid van alle kermisbezoekers om de maatregelen met vertrouwen op te volgen.

Foto: Burgemeester Mast, schepenen Julie Asselman en Toon Luypaert, het jaarmarkcomité, Eddy Cooremans (Heemkring) en Chris Van Buggenhout (Geuze Neuze).

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...