Geuzeneuze presenteert bieren van Pater Karel in primeur

Biervereniging Geuzeneuze heeft voor Merchtem kermis een kanjer van een primeur voor de bierliefhebbers. Geuzeneuze, kon bij monde van haar voorzitter Kris Van Buggenhout, kersvers abdijbrouwer pater Karel Stautemas van de nieuwe microbrouwerij Grimbergen, alom gekend en geliefd van zijn voormalig verblijf als parochieherder alhier, strikken om de creaties van zijn droom te komen voorstellen tijdens een éénmalige proeverij op de jaarmarktdag.

Nadat hij zijn werk als parochieherder in de pastorale zone De Bron afrondde, trok Karel Stautemas (Pater Karel) zich terug in zijn Norbertijnerabdij in Grimbergen en legde hij zich toe op de oeroude Norbertijnerkunst van het bier brouwen. Zijn droom om 3 bieren met elk hun A-typisch karakter,  met een historische verwijzing in hun naamgeving en receptuur, kwam uit. Na jaren van proef brouwen en finetunen kwam het resultaat tot stand: 3 pareltjes aan de Grimbergense Abdijkroon. Geenszins vergelijkbaar met de bestaande Grimbergense Abdijbieren weliswaar. 

Wil jij de Magnus Opus Brut Beer, de Astrum Pale-Ale of Ignis Quadruple proeven dan moet je je als de bliksem inschrijven want deze uitzonderlijke bierproeverij – in het August De Boeckhuis op jaarmarktdag vanaf 11 uur – is voorbehouden voor niet meer dan 50 gegadigden.  Inschrijven doe je via een e-mail naar info@geuzeneuze.be en het storten van 10 euro (per persoon) op de rekening van Geuzeneuze: BE52 7340 3566 6909 met de vermelding van uw naam en het aantal personen ( max 4 per inschrijver).

Nog even geduld tot 17 augustus maar u mag alvast beginnen likkebaarden.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...