Boek en tentoonstelling over KHO Merchtem

Een werkgroep van de gemeentelijke Heemkring Soetendaelle boog zich over de geschiedenis van voetbalclub KHO Merchtem. Wat ze vonden goten ze in een tentoonstelling en een boek. De tentoonstelling kan je gaan bekijken in het August De Boeckhuis op 14, 15 en 17 augustus (jaarmarkt). Het lijvige boek (meer dan 250 bladzijden) kan je tijdens de tentoonstellingsdagen ter plaatse aankopen. Dat kan ook later via één van de leden van de Heemkring.

Dat KHO Merchtem een rijke geschiedenis heeft, staat buiten kijf. Spelers, trainers, glorierijke overwinningen maar ook minder grootse momenten … ze staan allemaal in het collectieve geheugen gegrift. In het boek worden ze weer tot leven gebracht.

Het boek dat op 14 augustus wordt  voorgesteld borduurt verder op het werk dat Pol Feytens in 1992 had geleverd om 60 jaargeschiedenis (1932-1962) van Hogerop nog meer glans te geven. De werkgroep van Soetendaelle (Eddy Cooremans, Hendrik Thomas, Jan De Block, Hedwig Vertonghen en Eric Biesemans) werkte de oorspronkelijke brochure bij tot het jaar 2000. Dat deel bevat heel wat herinneringen uit de mond van mensen die nauw bij de club betrokken waren.

Het boek kost 25 euro en wordt voorgesteld op zaterdag 14 augustus om 13 uur in het August De Boeckhuis. De tentoonstelling kan die dag bezocht worden tot 18 uur. Op kermiszondag en jaarmarktdag van 10 tot 16 uur.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...