Zowat heel Peizegem wordt zone 30

Vanaf 1 juli wordt zowat het hele centrum van Peizegem ingericht als zone 30. Vandaag viel een brief in alle brievenbussen van Peizegem met deze mededeling.

De zone 30 strekt zich uit van de Huibout tot de Madeliefjesstraat (een verkavelingsweg op de grens met Buggenhout) en omvat De Huibout, de Nieuwbaan van het kruispunt met de Peizegemstraat tot het kruispunt met de Heide, het bewoonde deel van Leireken, de helft van de Sint-Huybrechstraat, het stukje Dries tussen de kruispunten met Sint-Huybrechtstraat en Ten Houte, het eerste deel van Ten Houte, De Heide, de Processiebaan, de Middelstraat (tot aan de ‘kottekes’), de hele Peizegemstraat tot aan de Madeliefjesstraat, de Meerstraat en de Groenstraat.

Die laatste wordt fietsstraat (waar ook een snelheidsbeperking tot 30 km/uur geldt). Ook het gedeelte Dries tussen het kruispunt met Ten Houte en  de Hoge Jan (inclusief Hof ten Houte) wordt fietsstraat.

Ondertussen werden in de Nieuwbaan (tussen ‘den bakker’ en Leireken) fietssuggestiestroken aangebracht. Daardoor verdwijnen een paar parkeerplaatsen. Enkel aan Boekhandel Van Hamme blijven twee plaatsen bewaard. De Molenbaan (met daarin de gemeentelijke tuinbouwschool) blijft fietsstraat (max. 30km/uur en verboden fietsers in te halen).

Ook in Brussegem, Hamme, Ossel en Bollebeek worden verschillende straten ingericht als zone 30. U leest er alles over in een volgend artikel op onze nieuwssite.

Na zes maanden zal de situatie geëvalueerd worden. Alle zone 30 kaarten vind je op www.merchtem.be/zone30

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...