Ook Brussegem kleurt rood

Op de zone 30 kaarten worden de straten die binnenkort als zone 30 worden ingericht in het rood aangeduid. Voor Brussegem zijn dat de Drinkeling, de Dorpstraat, de Brussegemkerkstraat, de Vollickstraat (tot de Nieuwelaan) en de Muntweide. De grote doorgangswegen (Brusselsesteenweg en Nieuwelaan) blijven onaangeroerd. In het stukje Dorpstraat tussen Brusselsesteenweg en Nieuwelaan (aan Simair) wordt een snelheidsbeperking tot 30 km per uur ingevoerd. De Linthoutsraat (tussen de kruispunten met Bollestraat en de zeshoek met Linterveld) wordt een fietsstraat (maximum 30 per uur en het voorbijsteken van fietsers verboden).

In Hamme komt er een zone 30 in de Lindestraat van de Brusselsesteenweg tot het Hoogveld, alle straten tussen Sint-Guduladreef en Lindestraat en de Biesboslaan. Een snelheidsbeperking tot 30 km komt er in de Heidestraat en de Sint-Guduladreef wordt fietsstraat.

In Bollebeek komt er zone 30 op de Steenweg op Asse (van de kerk tot de Kersgatstraat) en in de Broekweg. In Ossel tenslotte komt er zone 30 in de Kasteelstraat en een stukje van de Poverstraat. De Osselstraat (van de steenweg tot de verbinding met de Opperselebaan) wordt een fietsstraat.

De maatregelen gelden vanaf 1 juli. De politie zal verscherpt toezicht houden. Na zes maanden zal de situatie geëvalueerd worden. Alle zone 30 kaarten vind je op www.merchtem.be/zone30

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...