Merchtemse kinderen in Daens musical

Elly (11) en Patrick (9) zijn de dochter en zoon van George en Oana Pandelescu, een Roemeens koppel dat al jaren in Merchtem woont. De kinderen zijn creatieve duizendpoten en figureren binnenkort in de Daens Musical van Studio 100, naast Peter Van de Velde, Free Souffriau en Jelle Cleymans. Momenteel wordt druk gerepeteerd om waarschijnlijk ergens in september in première te kunnen gaan.

Elly en Patrick zijn niet aan hun proefstuk toe. Je kan ze momenteel op TV aan het werk zien in een Toyota commercial, één van de vele opdrachten die ze de afgelopen jaren afwerkten. Volgend jaar gaan ze zelfs naar Hollywood voor het Wereldkampioenschap voor Podiumkunsten. Dat had dit jaar al moeten gebeuren maar corona stak er een stokje voor. (lees verder onder de foto)

Maar nu is er de musical Daens. “We moeten er arme kinderen spelen,” zucht Elly. “Leuk hoor,” voegt haar broer er aan toe. Als we naar de droomjob van de kinderen vragen klinkt het spontaan ‘acteur’ bij Patrick en ‘zangeres’ bij Elly. Eigenlijk zijn ze dat al. Ze acteren allebei en Elly zingt ook, o.m. bij de Wamblientjes van Johan Waegeman. Ze was ook al te zien in Rollerdisco van K3. Elly en Patrick zijn ook erg muzikaal. Elly volgt al vijf jaar pianoles en Patrick speelt drums.

Mama Oana verbleef onlangs drie maanden in het ziekenhuis nadat zij een beenmergtransplantatie kreeg om haar multiple sclerose een halt toe te roepen. “De kinderen hebben daar wel wat onder geleden maar ze slaan er zich wel doorheen”. Elly moet nog aan het zesde leerjaar beginnen maar weet nu al dat ze kunsthumaniora wil volgen. Ze is nu al zeer actief in de kunstenacademie August De Boeck. Patrick is naast muzikaal ook sportief: hij speelt tennis en doet aan breakdance.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...